Soru: 1) Hocam dinimizde çarşaf giyinmek zorunlumudur? (Ayşe 54/Akyazı)

Cevap:1)Örtünme ile ilgili Yazılarım Sitemde Vardır. Okumanızı Tavsiye Ederim. 

Soru:2) Çocukken kulakları delik olsa ve ergenlik çağına gelmeden tıkansa tekrar deldirmesi gerekiyor mu? (ebrar34)

Cevap:2) Delinmiş Kulak Sonradan Kapanırsa Tekrar Delmeye Gerek Yoktur.

Soru:3) Kadınların ehliyet almaları ve araba kullanmaları konusunda ne düşünüyorsunuz? (halime erdem)

Cevap:3) Kadınların Ehliyet Almalarında İslam’daki Mahrem Ve Namahrem (Yani Yabancı) Kuralları Vardır. Bunlara Ne Derece Riayet  Ediliyor. Kaş Yaparken Göz Çıkarmayalım. Rabbimizin Rızasını Düşünelim. Araba Kullanmalarında Çok Hassas Olmaları Lazım.

Soru:4) Süt bahsinde sadece süt içen çocuklar mı süt kardeş oluyor yoksa diğer kardeşleri de süt kardeş sayılıyor mu?(zişan54)

Cevap:4) Sütünü Emdiği Kadının Tüm Çocukları Emenin Süt Kardeşidir. Emenin Kardeşleri Değildir.

Soru:5) Cenaze gömüldükten sonra cenaze evinde yemek verilmesi caiz midir?(abdulkerim)

Cevap:5) Cenazenin Defninden Sonra Cenaze Evinde Yemek Ziyafeti Vermek Mekruhtur Çünkü İlk Günler Taziye Günleridir. Cenaze Sahipleri Üzüntülüdür. Komşular Yemek Getirip Cenaze Sahipleri İle Oturup Yerlerse Bu Güzeldir. Hem Onları Teskin Etmiş Olurlar. Hem de Onlara Yemek Yedirmiş Olurlar. Taziye Günleri Geçtikten Sonra Ölünün Ruhu İçin İkram Edilir. Ve Sevap Olur İnşallah

Soru:6) Mihir hac olarak istenebilir mi?(aksu54)

Cevap:6) Kadın İsterse Nikâhta Mihir Olarak Haç İsteye Bilir. Bu Hususta Herhangi Bir Şart Yoktur. Mihrin En Evlası Az Olanıdır. Bu Evliliği Kolaylaştırır. Evlenecek Gençler Aralarında Anlaşmaları Lazım.  Yapılan Anlaşmada Yazıya Dökülmeli Sonradan Caymak Olmaz Rabbimiz Aranızdaki Anlaşmaları Adil Bir Kâtip İle Yazın Bu Evlenmedeki Mihirdir. Birde Boşanmadaki Buyuruyor. Mihir Vardır. Buna Para Veya Altın Konur.

Soru:7) Hocam şuanda nişanlıyım nişanlanmadan önce eğer evlenirsek 3 gün oruç tutacağız diye adak adamıştık şimdi nişanlandık. Acaba orucu şimdi tutmalı mıyız yoksa düğünün ertesi günümü tutmalıyız? (nur erdi/ bursa)

Cevap:7) Evlendikten Sonra Adamış Olduğunuz Orucu Tutacaksınız. Nişan Tam Evlilik Değildir. Sözleşmedir.

Soru:8) Kadınların hayız halinde saç boyatmaları ve diş dolgusu yaptırmaları caiz midir?(iclal acar)

Cevap:8) Haiz Halinde Saç Boyama Ve Diş Dolgusu Caiz İse de Temizlendikten Sonra Yapılması Daha Evladır.

Soru: 9) Hanefi mezhebin de dişimde ağrı ve çürük yokken kaplama ve dolgu yaptırsam başka mezhebi taklit etmem gerekir mi?(erdem54)

Cevap: 9) Dişinizde Ağrı Ve Çürük Yokken Niye Dolgu Ve Kaplama Yapıyorsunuz. Süs İçin mi Bunun Hiçbir Mezhepte Yeri Yoktur. Cünüplükten Temizlenmeye Manidir. Hepinizi Allah’u Teala’ya Emanet Ediyorum. Ve Sorularınız İçin Teşekkür Ediyorum…

Soru:10) Hocam Kaş Almak Günah mıdır? (Nur Erdi)

Cevap 10) Kaş Aldırmak: İnsan cenabı hakkın sanatıdır. Ayeti celile de <<And olsun biz insanı en güzel sürette yarattık>>buyuruyor. Meşru bir mazeret yok iken cenabı hakkın bu sanatına dokunmamak lazım kaş yaparken göz çıkarmayalım. Başka türlü hastalık doğabilir. Çünkü kaştaki kıllar fazla değildir.

Soru:11) Hocaların Okuma Yerlerinde Verilen Hediyeleri Almalarında Bir Mahsur var mıdır?(Mervenur/Akyazı)

Cevap:11) Okuma yerlerinde okuyanlar talebe ise onlara yardım edilir. Hem de okumaya teşvik olur. Talebe değilse, Kuran-ı Kerim para ile okunmaz. Fakir iseler onlara başka türlü yardım etmek lazımdır. Her hangi bir şey beklemeden verilen hediyeye de bir şey diyemiyoruz.

Soru:12) Ölmüşlerimizin Resimlerine Bakmak saklamak caiz midir?(Ayşenur)

Cevap 12) Ölülerinizin resimlerini açıkta değil kapalı yerlerde saklamakta bir beis yoktur. Fakat asıl olan onların sevgilerini gönlümüzde saklayıp ruhları için Kuran-ı Kerim okumak ve onların affını Cenab-ı hak’tan dilemektir. Evlerde insan ve hayvan resimlerini açıkta bulundurmak sakıncalıdır. Namaz kılınan yerlerde resim kıble tarafında ise namaza sakıncalıdır. Yan veya arka tarafata ise yine mekruhtur.

Bir gün hane-i saadet’e Cebrail (a.s) geldiğinde içeri girmeyip geri döndü. Peygamberimiz (S.a.v) < Ya Cibril seni geri çeviren şey nedir > diye sorduklarında Cebrail (a.s) biz put olan evlere (yani resim olan evlere) girmeyiz buyurdular. Efendimiz  (s.a.v) Hz.Aişe validemize dönerek ya Aişe evde değişiklik mi var? Diye sorduklarında

Hz.Aişe validemiz, komşu bir örtü getirdi. Onun üzerinde bir hayvan resmi var dedi.

Efendimiz (s.a.v) bunun üzerine hemen kaldır, bu yüzden cibrili emin hanemize girmedi buyurdular. Bizimle beraber bulunan muhafız melekleri var, Kiramen kâtibin melekleri var. Bunlar ayet ile sabittir. Rahmet melekleri vardır. Hele rahmet melekleri resim olan yerlere girmezler. Televizyondaki müstehcen resimlerde buna dâhildir. Meleklerin olmadığı yerde şeytanlar ve cinler bulunur. Evlerimizi gözden geçirelim.

Soru:13) Kına gecelerinde kadınların kendi aralarında eğlenmeleri caiz midir?(Nursel54)

Cevap 13) Kına ve düğünlerde kadınların meşru bir şekilde kendi aralarında oturup eğlenmeleri olabilir. Bazı hocalar Hz.Aişe validemizin böyle bir eğlenceyi Efendimiz (s.a.v) ile seyir ettiğini söylerler. Evet, bu vardır, ancak o günkü düğünlerde düğünü ilan için def çalarbu esnada Rasulullah (s.a.v) İslam mucitlerini (savaşçılarını)medhü ederek şiirler okurlardı. Şimdiki düğünlerde birçoğunda ne söyleniyor. Nefse hitap eden, şehveti kamçılayan şarkı ve türküler söyleniyor. Bunlar kadınlar arasındada olsa uygun değildir. Yaptığımız işten Rabbimiz razı olur mu olmaz mı bunu düşünelim. Şuara süresi ayet 224’te Rabbimiz şöyle buyuruyor.<<Şairlere (gelince) onlara da sapıklar uyarlar. Onların her vadi de şaşkın şaşkın dolaştıklarını ve gerçekte yapmadıkları şeyleri söylediklerini görmedin mi? Bu ayeti celiliye sahabeyi kiramın şairleri duyunca Rasulullah  (s.a.v)’e gittiler. Yandık ya Rasulullah dediler. Bu ayeticelile bizi anlatıyor. Bu olaydan sonra sürenin son ayeti nazil oluyor. Rabbimiz <ancak iman edip iyi işler yapanlar, Allah’ı (c.c.) (şiirlerinde)çok çok ananlar müstesnadır>> Yani şiirlerinde Allah (c.c.)çok zikir edenler pervasız, ölçüsüz şiir söyleyenler gibi değildir. Şu halde bu durumlarda önce iyi niyet, sonra ağızdan çıkan ifaderin, nefse ve şehevi arzularımı veya ruha’mı hitab ettiğine bakmak lazımdır. Şehvete hitab ediyorsa şeytanidir. Allah (c.c.)’ı zikre yönelik ise ruha gıda veriyorsa rahmanidir. Birde sazlı cazlı kadın erkek karışık danslı düğünler var. Benim düğünüme Allah (c.c.) karışamaz derecesine böyle düğün sahibi olmaktan Allah (c.c.) Sığınırız. Kurulacak yeni bir ailenin temeli böyle atılırsa gerisini siz düşünün. Yapılan araştırmalara göre bendenizde bunun içindeyim. Bugün ailevi bunalım ve boşanma davaları had safhada, bunun temelinde İslam ve kurulan aile yuvasında İslami hayatın yaşanmadığına şahit oluyoruz. Huzur ve saadet islamı yaşamaktadır. Rabbimiz gafletten uyandırsın.

Soru:14) Dışarı Çıkarken Kadınların ve Erkeklerin Parfüm sıkmaları Günah mıdır?(Nur Erdem)

Cevap 14) Erkeklerin koku sürünmesi güzeldir. Hele camiye giderken daha güzeldir ve sünnettir. Peygamberimiz(s.a.v) bana üç şey sevdirildi buyuruyor. Mis (koku), namaz kılmak ve Saliha kadın. (Dindar ve güzel ahlaklı).kadınlara gelince onlar evin içinde koku sürünür. Sürme çeker, güzel elbiseler giyinirler beyine karşı. Dışarıda bunları yapması doğru değildir. Çünkü dışarıda bunları kime karşı yapacak. Kadınlar evden dışarı çıkarken yabancı erkekleri tahrik edecek koku, giyim ve kuşamdan sakınmaları lazımdır. Süreyi Nurda Allah (c.c.) şöyle buyuruyor ”Gizlenmekte oldukları ziynetleri anlaşılsın diye ayaklarını yere vurmasınlar.(Dikkatleri üzerine çekecek tarzda yürümesinler) Ey müminler hep birden Allah’u Telaya Tevbe edinizki kurtuluşa eresiniz.>> Cenabı hak bizi kurtuluşa erenlerden eylesin ÂMİN

Soru:15) Hocam Fabrikada Çalışıyorum Bazen Cuma Namazına İzin Alamıyorum Ne yapmalıyım?(Erdinç Aksu)

Cevap 15) Bir kardeşimiz çalıştığı fabrikadan Cuma namazına gönderilmediğini söylüyor ve ne yapmam lazım diyor. İşverenlere Fabrikatörlere teşekkürümüz var Gençlerimiz az çok geçimlerini buradan sağlıyor. İşveren kardeşlerimizden şunu da rica ediyoruz. İşçilerin namaz kılmalarına, Cuma namazına gitmelerine müsaade etsinler. İşçilerde namazı bahane ederek suistimal etmesinler. Peygamberimiz (s.a.v) Hepiniz Çobansınız, Hepiniz elinizin altındakilerden mesülsünüz buyuruyor. Çoban güttüğü sürüden sorumlu olduğu için peygamberimiz (s.a.v)de işin başındakileri buna teşbih ediyor. İşten atarım diye namazına mani olursa elbette bunun vebali vardır. Bizim namazımız çalışmamızı engellemez. Hristiyan dediğimiz avrupada ibadet hususlarında işverenler anlayışlı davranıyorlar. İbadet yapanlardan zara gelmez diyorlar. Cenabı hak bunları İslam ile şereflendirsin ÂMİN. Bazı işverenler çalışmakta ibadettir diyorlar. Doğrudur. Ancak, Alla-u Teala’ya karşı ibadetlerimizi yaparak, namazlarımızı kılarak çalışırsak ibadettendir. Fakat fani olan bu geçici dünya menfaati için ibadetler terk edilirse bu çalışmak ibadet olmaz felaket olur. Nihayet hepimiz, zenginimiz fakirimiz mezara giderken götüreceğimiz sekiz metre kefendir. Bizleri Fatiha ile rahmetle andırarak güzel eserler ve isimler. Arkada bırakarak dünyadan ayrılmayı yüce Mevlam nasib eylesin. ÂMİN Gerçi birçok fabrikatör kardeşlerimiz bu hususlarda zorluk çıkarmıyor. Akyazıdaki bir kot fabrikasına ziyaret için gitmiştim. Fabrikanın içinde ezanı Muhammedi okumaya başladı. Sorduğumda merkezi ezan sitemini fabrikaya bağladıklarını söylediler. Çok memnun oldum ve idarecilere teşekkür ettim. Bizim insanımızda inanç vardır. Bu moral düzeltir. Ve sitresi düzeltir. Eğer çalıştığımız yerde ibadetimize mani olunuyorsa kendimize başka iş arayalım. Rızkı veren cenabı haktır. Cenabı hak yardımcımız olsun. Yanlış yapmaktan muhafaza eylesin. ÂMİN

Soru:16) Hocam Akyazı’dan İstanbul’a giderken Mahrem Gereklimi? Orada Kılacağımız Namazlar Seferimidir?(Hayriye)

Cevap 16)  7-90 km’yi geçen bir yolculukta seferi hükmü uygulanır. Seferde 4 rekâtlık farzlar 2 rekât olarak kılınır. Gidilen yerde 15 günden az kalınırsa yine seferidir. Meşhur fıkıh kitabı İBNİ ABİDİN de 90km mesafeyi kerametle en kısa zamanda kat etse bile yine seferidir” diyor. Çünkü seferilikte asıl olan meşakkat ve sıkıntıdır. Uçakta bu mesafe kısalsada yine aynı meşakkat çekiliyor. Mezhebimizde bu hüküm böyledir. Bütün fıkıh kitaplarında böyle diyor. Biz bunlara bağlıyız. Kafadan fetva verenlere değil. Nisa süresi ayet 101 ‘de cenabı hak şöyle buyuruyor.<<Yeryüzünde sefere çıktığınız zaman kâfirlerin sizlere kötülük etmesinden endişe edersiniz namazı kısaltmanızda size bir günah yoktur. Peygamberimiz (s.a.v.) Medine-i münevvere’den Mekke-i Mükerremeye gittiklerinde 15 gün kalmadıkları için seferi olarak namazlarını eda etmişlerdir. Bu husuta icma vardır. Der hulasatul beyan tefsirinde. Hz.Ömer (r.a) misafirin namazı iki rekâttır. Peygamberimizin sözü budur. Buyuruyorlar. Hz.Aişe validemizde namaz evvela farz kılındığında farzlar 2’şer rekât kılınırdı. Ve iki rekât olması seferde devam etti. Hazerde (yani mukim iken) dört rekât olarak kılındı. Buyurdular. Bazı hocalar bir taraftan peygamberimiz (s.a.v)’in kolaylaştırın zorlaştırmayın, müjdeleyin, nefret ettirmeyin>>

Hadisi şerifini söylerken diğer taraftan seferiliği kaldırıyorlar. Bunların derdi nedir. Anlayamadık üzüm yemekmi bağcıyı dövmekmi? Kafaya göre fetva olursa böyle olur. Cenabı hak İslam büyüklerinin yolundan ayırmasın. ÂMİN kadınların mahremsiz sefere çıkmalarına gelince bu dinen yasaktır.

Peygamberimiz (s.a.v) erkeklerin bile tek başına sefere çıkmamalarını tavsiye etmişlerdir. Hele bu zamanda vuku bulan olay bu meselenin ciddiyetini gözler önüne seriyor. Kadın mahremsiz hacca gidemez. Meşru bir mazeret yok iken kadınların çarşı Pazar dolaşmaları dinen sakıncalıdır. Merhum Nasrettin hoca çocuğun eline testiyi verip suya gönderirken testiyi kırma diyerek bi de tokat vurmuş. Yanındakiler hocaya hocam testiyi kırmadan dövüyorsunuz çocuğu diyince merhum hoca cevaben testiyi kırdıktan sonra dövsen ne faydası olur dedi. Merhum Nasreddin hocanın sözleri gülünüp geçilecek sözler değildir. Düşünüp İbret alınacak sözlerdir. Peygamberimiz (s.a.v) Hz. Fatmayı Hz.Ali ile evlendirirken, ya Ali evin dışındaki işler sana aittir. Ya Fatma evin içindeki işler sana aittir. Buyurdular. Buna göre yaşamayı, Mevlam nasib eylesin. ÂMİN

*** Hastalıklara önce tıbbi müdahale yapılmalıdır. Ondan sonra hasta olan kişi KUR-AN’I KERİM deki şifa ayetlerini ve bildiği duaları kendisi için okur. Bilen başka birisinede okutabilir. Şifa ayetlerini ve muhafız ayetlerini yazıp iyice muhafaza altına aldıktan sonra üzerinde taşımasında bir sakınca yoktur. Efendimiz (s.a.v) bir hastayı gördü ve bunda nazar var bunu okutun buyurdu. Ya Rasulullah siz okuyun dediler. Okutun buyurdular kendileri okumadılar. Hadisi şerif (sahihi Müslim) Peygamberimiz (s.a.v)’e yapılan sihirden sonra nazil olan Felak Nas sürelerini çok okurdular. bu süreler sayesinde cenabı hak efendimize yapılan sihirden onu kutardı. Cenabı hak şerlerin şerrinden muhafaza eylesin.

***  Türbelerde ip bağlamak, dilekte bulunmak dinen yasaktır. Bilinen büyük zatların ve şehitlerin kabirlerini ziyaret ederken KUR-AN’I KERİM Yasin süresi veya onbir ihlâsı şerif, hiç olmazsa bir fatihayı şerife okunur ve ruhlarına bağışlanır. Cenabı haktan isteyerek Ya Rabbi bu zatların yolundan gitmeyi nasib eyle, bu zatlara benzemeyi nasib eyle, şefaatlerin var ise bizleri şefaatlerinden nail eyle diye Cenabı hak’tan istekte bulunur. Türbe ziyaretlerinde çok yanlışlar yapılıyor. Kadın erkek birbirine karışık bir şekilde bir arada bulunmaları kadınların çoğunda islami manada tesettürün olmayışı gibi bu zatlar böyle ziyaretçileri kabul ederler mi?  Kimileri türbeyi tavaf ediyor. Beytullahtan başka hiç bir yer tavaf edilmez. Onun İçin evvela yaşayan âlimleri, büyük zatları ziyaret edip, türbelerin nasıl ziyaret edileceğini kabir ziyaretinin nasıl olacağını öğrenip kabir ziyaretlerine öyle gitmek lazımdır. Yaşayan büyük zatları görmek istemiyorlar. Çünkü yanlışları söylüyorlar. Namaz kılmayı Allah-u Teala’nın emrettiği manada örtünmeyi söylüyorlar. Türbelerdeki yatırlar ise ses çıkarmıyor. Bunun için yatırı ziyaret etmekle maddi manevi boşluklarının doldurulduğunu zannediyorlar. Öyle olsaydı dünya hayatımızı ve ahiret hayatımızı düzene koymak için yüz dört kitap yüzyirmidörtbin peygamber gelmezdi Kur-an ve Sünnet’e göre hayatınızı yaşamayı Mevlam nasib eyleye. ÂMİN

***  Peygamberimiz (s.a.v) insana ait yedi şeyin gömülmesini emrettiler.

1)Saç(kesilen saçlar.)

2)Tırnak(kesilen tırnaklar)

3)kan

4)Hayız kanı

5)Çekilen diş

6)Pıhtılaşmış kan

7)Perde (Çocuk Perdesi)   3) Kötü Yaşantı 4)Gögüs Fitnesi (kalp Fitnesi) 5)Kabir azabı bizde bunlardan cenabı hakk’a sığınırız.  Takvim yaprakların birçoklarında ayeti celile mealleri ve hadisi şerif mealleri yazılıyor. Buna benzer her hangi bir kâğıdı sokaklara çöplere atmak doğru değildir. Saygısızlık olur. Dağılmış KUR-AN’I KERİM’LERİ ciltlemek lazımdır. KUR-AN’I KERİM’İ muhafaza edeni Allah-u Tealada muhafaza eder. Tamiri mümkün değilse ayakaltı olmayan bir yerde gömülmeli, en uygun olanı budur. Meyhane cemaatından BİŞRİ HAFİ isminde biri vardı. Sarhoş halde yolda giderken Besmele-i şerif yazılı bir kâğıdı toz toprak içerisinde görünce buna üzülmüş bu kâğıdı alıp silip temizlemiş, koku sürmüş ve evin bir köşesine asmış. Onun bu halinden Cenabı Hakkın Memnun olup, rüyada onu günahlardan temizlediği ve kendisine de hidayet verildiği söyleniyor. Bişri hafi hemen meyhane arkadaşlarına gidip veda ediyor. Ben büyük yerden çağrıldım, günahlarımdan temizlendim. Allah-u Teala beni kulluğuna kabul buyurdu dedi. Ve bundan sonra Allah-u Teala’ya olan teslimiyyeti ile Allah dostlarının büyüklerinden oldu. Bişri hafi ismi ile meşhur bir zat olarak anılır oldu. (Sorduğunuz için teşekkür ederiz. Buna göre de gereğini yaşamayı Mevlam nasib eylesin)

 

SUALLERE CEVAPLAR ZİNA

 

Suallere cevaplar;

c-1) gayri Müslime Bir Musluman domuz kesebilir. But Müslüman'a kesip veremez. Domuz etinden ve derisinden Musluman faydalanamaz, haramdır.Cenab-ı hak DAHA Güzel bir Rızık kapısı nasip eylesin. Âmin

c-2) zina yapanın Cezası bekar Iseler onu birilerine 100 sopa vurulacak. Evli Iseler Recm edilecekler. But zinada Cenab-ı hak Dört Şahit istiyor. Bizatihi zinayı Yaparken ateşten yüzük görecekler. İslam da hüküm met dur.Peygamber efendimiz (sav) Zamanında böyle uygulanmıştır. Maalesef zamanımızda bunu normal bir Kabil Edenler var ne vicdan. Bu vicdan SADECE domuzda vardir. Onun for, tabaklansa da derisinde namaz kılınmaz.

Bırısı peygamber efendimiz (sav) 'e: "bende zina hastalığı vardir" dedi.Efendimiz (sav): "zina yaptığın Kadın birinin anası OLABILIR. Kendi ananla birisinin zina yapmasına razı olur musun? Birisinin hanımı OLABILIR, Kendi hanımınla Bir başkasının zina yapmasına razı olur musun? Birisinin kız Kardeşi OLABILIR, Kendi kız kardeşinle Bir başkasının zina yapmasına razı olur musun?Birisinin kızı OLABILIR; Kendi kızınla birisinin zina yapmasına razı olur musun "deyince bu adam:" olmam ya Resulallah "deyip şuanda zinadan DAHA çirkin bir sey görmüyorum deyip vaz geçti?.

Zinaya meyilli olanlara ibret olsun. Zinaya bulaşanın dünyası da perişan, ahreti de perişandır. Allah'ü teala'ya sığınmak lazım. Çocuklarını, kocalarını bırakıp Baska koca bulanlar Kendi tertemiz hanımlarını bırakıp Baska Kadın bulanlar acaba huzurlumudur. Birkac aylık bir hayat OnDaN SONRA ayrılık ve perişanlık.Allah'ü Teala'yı dinelemeyen Allah cc böyle inletir. Bu Belaya düşmekten Allah'ü teala'ya sığınmak Shebeke. Kendi gözünle gördüğün bir sey sorulduğu Zaman dogrusunu soylemek lazım.

c-3) Hıristiyanlarla barış Içinde yaşamak Shebeke. Bu onların batıl inançlarını Kabil Etmek demek degildir. Hıristiyanlığı beğenen arkadaşların İslam'ın neresini beğenmedi. İslâm'ı yaşamayan met hale Düşer. Bizde bedava cennet yok. Papazlar aforoz ederek cennete gönderiyorlar. Oda bedava cennet Buldu. İsa aleyhisselama inen incil tektir. Hıristiyanların elinde Birkac tane incil vardir, Hangisi dogrudur. Hıristiyanlar İsa aleyhi selam Allah'ın oğludur diyorlar. O Zaman dedesi kimdir? Babası varise dedesi de Olacak. Göstersinler o Zaman tamam. Allah katında din İslam'dır. Kuranın tekbir harekesi, Noktası değişmemiş, değiştirilememiştir. Cenab-ı hak Kuran-ı Kerimi milyonlarda hafızın kafasında muhaza ediyor. Tevfik ve hidayet Allah'tan dir selam ve dua ile ...

 

 

SUALLERE CEVAPLAR

Cevap: 1. Kardeş mahremdir namahrem olmaz. Nur suresi ayet 31 de rabbimiz “mümin kadınlar ziynet yerlerini ve ziynetlerini kimlere gösterebileceklerini beyan ederken kardeşlere de gösterebileceklerini beyan ediyor. Evin içinde de olsa kadınların baş açması uygun değildir. Ayeti celilede ziynetlerini ve ziynet yerlerini gösterebilirler buyuruyor. Başlarını açıp saçlarını gösterebilirler demiyor, bu haramdır. Unutmayalım haya imandandır(Hadis-i Şerif) Kefenin içinde bile olsa kadınların başı örtülü olacak maalesef, Müslüman kadınların çoğu baş açıp yarıya çıplak yaşıyor. Ölünce örtünüp başını kapatıyor. Ne garip şey, islamı öldükten sonra mı yaşayacağız? Kimi kandırıyoruz? Kişi yaşadığı gibi ölür.(Hadis-i Şerif) Araştırdığınız için teşekkür ederim. Allah’ü telaya emanet olunuz.

Cevap: 2. İcralık malların sahibi belli değilse müzayedeye katılıp alabilirsiniz. Sakıncası yoktur. Şayet sahibi belli ise yine iştirak edip alabilirsiniz. Fakat değerinden düşük bir fiyata alırsanız, aradaki farkı sahibine ödemeniz lazımdır. Hem de helalleşmiş olursunuz. Allah’ u Tealaya emanet olunuz.

Cevap: 3. Pijama ile namaz caizdir. Avret yeri örtünmüş oluyor fakat bir meclise büyüklerin yanına çıkamayacağımız bir elbise ile Allah’u Teala’nın huzuruna çıkmayalım. Çünkü namaz Allah’ü Teala ile görüşmektir. Sadece rekatların sayısını tamamlamak değildir. Namaz mü’minin miracıdır. Hakimler, savcılar, avukatlar mahkemeye girerken resmi kıyafetlerini takınırlar. Namazın da remi kıyafeti vardır. Cemaatin önündeki imamda olduğu gibi. Allah’ u Tealaya emanet olunuz

 

Hüseyin HARPUTOĞLU

KIRAAT EĞİTİM MERKEZİ